test

schimbare culori

“În mănăstire trebuie să fii ca o albină, să culegi ce este bun şi ce e rău să laşi în voia lui Dumnezeu.”

† Biserica Schitului vechi are hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie), este în bună stare de funcţionare, si serveşte ca Biserică de cimitir. Nu se oficiază slujbe în ea decât de la 24 iunie, când se face hramul.

Această Biserică a fost construită din lemn de doi călugări bulgari, Ilarion şi Ştefan, în anul 1710 şi apoi a fost reconstruită din zid în perioada 1762-1763 de fraţii hagii din Râmnic, Cârstea si Damian Iovipali, împreună cu Nicoliţă Iovipali, fiul lui Cârstea, cu binecuvântarea episcopului de Râmnic, Filaret.

† Biserica cea mare a Mănăstirii Frăsinei, are hramul Adormirea Maicii Domnului (15 august). Biserica si întregul ansamblu de chilii din jur sunt ctitoria Sfântului Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului şi au fost construite între anii 1860-1863. Sfinţirea Bisericii mari are loc în anul 1863.

Pictura este realizată în ulei de pictorul ardelean Mişu Pop, în stilul lui Tătărăscu. a fost spălată în anul 1968 de pictorul Artium Avachian.

În prezent biserica este monument istoric.

† Paraclisul cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi (30 ianuarie), clădirile de locuit dinspre miazăzi şi răsărit, au fost făcute de episcopul Gherasim Safirim al Romanului (1910-1911), fost arhimandrit de scaun al Episcopiei Râmnicului-Noului Severin, care completează şi aripa de miazăzi şi răsărit a cetăţii monastice, pe partea de zid, care rămăsese necompletată de Sfântul Calinic în anul 1888.

inapoi